Als u deze email niet kunt lezen klik dan hier

Home | BGH

Editie november 2013

Staatssecretaris Weekers tevreden met uitspraak erf- en schenkbelasting Hoge Raad

De Hoge Raad heeft vandaag in proefprocedures beslist dat de bedrijfsopvolgingsregeling voor de erf- en schenkbelasting niet in strijd is met het gelijkheidsbeginsel. Door deze beslissing van de Hoge Raad blijven alle aanslagen die onder de massaal bezwaar regeling vallen gewoon in stand. De regeling geldt voor alle aanslagen erf- en schenkbelasting die op 23 oktober 2012 nog niet onherroepelijk vast stonden en alle sindsdien opgelegde aanslagen.
lees verder . . .

Elektrische auto in 2013 en 2014

De elektrische auto is onder ondernemers extreem populair dankzij een keur aan fiscale voordelen. Er zijn hiervoor tal van fiscale aftrekposten. Er geldt geen bijtelling voor privégebruik als de auto nog in 2013 in gebruik wordt genomen. Verder kan worden gewezen op de vrijstelling van motorrijtuigenbelasting. De Mitsubishi Outlander en de Volvo V60 Plug-in zijn dit jaar al niet meer te krijgen. De belangrijkste reden waarom iedereen de elektische auto per se in 2013 schijnt te willen aanschaffen, is dat de fiscale voordelen worden afgebouwd. 
lees verder . . .

Wat verandert er in 2014 voor particulieren, ondernemers en intermediairs?

In 2014 veranderen een aantal belastingregels en zijn er veranderingen voor toeslagen. Zo kunt u nog maar 1 rekeningnummer gebruiken voor de meeste belastingteruggaven en toeslagen.
lees verder . . .

Kapitaalverzekering gebruiken voor betalingsproblemen

Veel mensen die in hun eigen huis wonen, hebben naast hun hypotheeklening een kapitaalverzekering gesloten. Dat is een verzekering die een bepaald bedrag uitkeert om later de hypotheek te kunnen aflossen. Er wordt dan jaarlijks (per kwartaal, maandelijks) een premie betaald die wordt belegd door de verzekeringsmaatschappij. Zo’n verzekering heeft een groot voordeel ten opzichte van het zelf sparen voor de aflossing van de hypotheek. Tijdens de looptijd is de waarde van zo’n verzekering namelijk niet belast in box 3 (eigen spaargeld wel, dus dat kost in principe ieder jaar 1,2% belasting over het gespaarde bedrag). De belastingheffing van zo’n verzekering valt in box 1, maar daar gelden grote vrijstellingen als aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan.
lees verder . . .

Stamrechtvrijstelling vervalt per 1 januari 2014

Per 1 januari 2014 vervalt de stamrechtvrijstelling voor nieuwe gevallen. Voor stamrechten die zijn toegekend vóór 1 januari 2014 en waarop de stamrechtvrijstelling van toepassing is, geldt overgangsrecht.
lees verder . . .

Klik [hier] om te reageren of af te melden voor deze nieuwsbrief

 

 

Disclaimer 
Hoewel bij het samenstellen van de inhoud van deze digitale nieuwsbrief de uiterste zorg is nagestreefd, sluiten de samenstellers van deze digitale nieuwsbrief iedere aansprakelijkheid uit voor onjuistheden, onvolledigheden en eventuele gevolgen van het handelen op grond van informatie die in of via deze digitale nieuwsbrief beschikbaar is.