Als u deze email niet kunt lezen klik dan hier

Home | BGH

Editie oktober  2013

Fiscale maatregelen uit aanvullend pakket

Vrijdag 11 oktober is de Tweede Kamer geïnformeerd over het akkoord tussen kabinet en de oppositiepartijen D66, ChristenUnie en SGP  rond de begrotingsafspraken 2014.
lees verder . . .

Fiscale korting bij afkoop stamrecht in 2014

Een werknemer die ontslagen wordt, krijgt soms een bedrag ineens mee. Zo’n afkoopsom wordt afhankelijk van de hoogte ‘gouden handdruk’ genoemd.
lees verder . . .

Weekers publiceert besluit verhoging schenkvrijstelling

Staatssecretaris Weekers van Financiën heeft een beleidsbesluit gepubliceerd dat een tijdelijke verruiming van de schenkingsvrijstelling voor de eigen woning betreft. Het besluit loopt vooruit op wetgeving.
lees verder . . .

Omkering van de bewijslast

De fiscus beschikt over diverse instrumenten om frauderende ondernemers te ontmaskeren. Iemand die geen aangifte doet of een veel te laag bedrag aangeeft, krijgt bij ontdekking een correctie aan zijn broek.
lees verder . . .

Kabinet wil dat ondernemer zichzelf 5 miljard euro uit bv uitkeert

Het kabinet wil dat ondernemers zichzelf volgend jaar circa 5 miljard euro uitkeren uit hun bv`s. Om hen daartoe te verleiden wordt het tarief in box 2 tijdelijk verlaagd met drie procentpunten, naar 22%.
lees verder . . .

Klik [hier] om te reageren of af te melden voor deze nieuwsbrief

 

 

Disclaimer 
Hoewel bij het samenstellen van de inhoud van deze digitale nieuwsbrief de uiterste zorg is nagestreefd, sluiten de samenstellers van deze digitale nieuwsbrief iedere aansprakelijkheid uit voor onjuistheden, onvolledigheden en eventuele gevolgen van het handelen op grond van informatie die in of via deze digitale nieuwsbrief beschikbaar is.